Tervetuloa blogiini!

Arkea, sairauksia, erilaisuutta, voittajia, ilon hetkiä, epätoivoa, köyhyyttä ja rikkautta.
Meillä. Tässä ja nyt. Blogi täynnä elämää.

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

väsymystä

On olemassa monentasoista väsymystä, sain sen huomata eilen. Luulin olevani tottunut ainaiseen väsymykseen, jota sairauteni aiheuttaa. Mutta eilen koin ihan uudenlaisen väsymyksen asteen. Olin odottelemassa pääsyä katetrisaatioon, ja ehtivät tehdä siinä tarkkailuhuoneessa jo valmistelut. Sain neljä antihistamiinitablettia! Ja sitten koko operaatio jouduttiinkin perumaan... Olin koko illan kuin nukkuneen rukous, en jaksanut pitää edes silmiä auki. Miesraukka istui vieressä kunnes ajoin hänet virkeämpään seuraan. Ja sen jälkeen vain nukuin... En jaksanut edes vessaan tai hammaspesulle nousta.
Väsymys voi invalidisoida ihmisen, olen sen sairauteni myötä huomannut. Se on oireistani kaikkein eniten arkielämää haittaava, sitä huomaa pikkuhiljaa elämänpiirin kaventuvan, koska ei yksinkertaisesti jaksa! Normaalielämää piristävät ystävien kanssa kahvittelut tai shoppailureissut vievät yllättävän paljon voimia. Aika ajoin niitä on vaan tehtävä, ettei aivan syrjäytyisi ja mökkeytyisi. Suuret automarketit hengästyttävät jo olemassaolollaan, joten aion edelleen kannattaa pienempiä puoteja. Niissä sentään jaksan vielä ruokaostokseni suorittaa. Ja netti on aikamoinen aarreaitta, ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, onneksi!

1 kommentti:

  1. Mul oli kans tos vaihe et ei pystyny mihkään isoihin kauppoihin mennä kun sitten nukkui monta tuntia mut nyt jaksaa yllättävän paljon varsinkin jos istahtaa välillä. Mutta oletettavasti nuo on taas joskus edessä, ettei jaksa. Eikä mullakaan mikään ihmeellinen toi pumppausteho oo. 25-30
    Onnea ja voimia sulle sinne selvityksiin!

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit! Jätä tänne terveisesi :)