Reissu takana, ja edelleen henki pihisee. Fyysisesti oli rankempaa kuin olin ajatellut. Tuli loppujen lopuksi käveltyä ihan liikaa, sain kokea uutena oireena oikein kunnon anginapectoris-kivut. Kävely laivasta ulos, ja siitä hotellille (joka oli kartan mukaan ihan terminaalin vieressä) ja kauppakeskuksen kiertely ottivat kunnon päälle ihan tosissaan.
Pienen kaupunkireissun jälkeen oleskelimmekin vaan rennosti hotellilla, emme edes miettineet lähtevämme kaupungille syömään. Käytimme hyväksemme hotellin omia palveluja ja söimme alakerran ravintolassa. Onneksi. Saimme oikein kunnon gourmet-aterian pilkkahinnalla. Söimme sous vide-menetelmällä valmistettua kalaa, lisukkeena muutama peruna ja grillattu kampasimpukka. Annos oli yksinkertaisen hienostunut, todellinen makujen sinfonia! Jälkiruoaksi lämmintä suklaakakkua vaniljamascarponejäätelöllä. Osui ja uppos. Ruokailun kruunasi ravintolan omaperäinen, yksinkertaisen moderni tyylikkyys. Voin suositella lämpimästi.
Sous vide on ranskaa ja tarkoittaa ”tyhjiössä”. Siinä ruoka kypsennetään tyhjiöön pakattuina perinteisiä kypsennysmenetelmiä matalammissa lämpötiloissa. Tämä alun perin Ranskassa kehitetty menetelmä säilyttää poikkeuksellisen hyvin raaka-aineiden mehevyyden ja ravintoaineet. On siis kyse molekyyligastronomiasta!
VastaaPoista